Halal maaltijden en grotendeels vegetarisch: gezond, eerlijk en duurzaam

Menu's:

week 28.pdf

week 34.pdf

menu 45.pdf

 

 

Kinderdagverblijf  Twinkel    - Maaltijden Voor een opvang met heerlijke en verantwoorde maaltijden in Antwerpen moet u bij Kinderdagverblijf Twinkel zijn! Wij stellen steeds uw kindje centraal en hebben enkel oog voor het welzijn en de gezondheid van uw kind. Daarom bieden wij voornamelijk vegetarische maaltijden aan en gebruiken we voornamelijk groenten van biologische landbouw. Indien we af en toe toch vlees aanbieden is dit steeds halal. Er wordt geen gebruik gemaakt van toegevoegd zout of bouillon.

Duurzame opvang met vegetarische maaltijden

Omdat Kinderdagverblijf Twinkel een duurzame opvang voor uw kind wilt zijn, willen we onze maaltijden niet enkel gezond maken, maar ook evenwichtig en goed voor het milieu. Een evenwichtig vegetarisch voedingspatroon bant alles van vlees en vis maar bevat tal van plantaardige eiwitbronnen zoals peulvruchten, quorn en tofu. Daarnaast krijgt uw kindje enkele essentiële eiwitten binnen via dierlijke bronnen zoals melk, kaas en eieren. Dit voedingspatroon is daarom geschikt en veilig voor iedere baby of peuter. Onze maaltijden zijn meestal volledig vegetarisch, en kunnen op vraag uitsluitend vegetarisch of veganistisch zijn. De maaltijden zijn altijd volledig halal.

Lekker en beter voor het milieu

Vegetarisch eten is niet alleen gezond, maar het is ook nog eens heel goed voor het milieu! In vergelijking met een dierlijk voedingspatroon moet er veel minder landbouwgrond gebruikt worden en bovendien worden er minder schadelijke broeikasgassen uitgestoten. Door de lagere ecologische voetafdruk van vegetarisch eten daalt de opwarming van de aarde, maar het is ook nog eens heel lekker en gevarieerd. Bovendien creëert u op termijn minder welvaartsziekten en is er een beter dierenwelzijn.

Neem contact op

Hebt u nog vragen over deze halal- of vegetarische maaltijden of hebt u specifieke wensen over de maaltijden die uw kindje te eten krijgt in onze dagopvang? Aarzel dan niet om even contact op te nemen met Inge Donckers van Kinderdagverblijf Twinkel in Antwerpen.

Kinderdagverblijf Twinkel

Berendrechtstraat 15
2020 Antwerpen

Tel. +32 (0) 3 430 96 94
E: kinderdagverblijf.twinkel@hotmail.comBTW BE0 821691849