HUISREGELS 

Net zoals alle kinderdagverblijven werken ook wij met een huisreglement. Neem gerust even onze regels en afspraken door zodat u op de hoogte bent van onze werking, onze waarden en onze normen. 

Onze werking

In onze kinderopvang nemen we een deel van de opvoeding van de ouders over. Zo stimuleren we ieder kind om zelfstandig te worden. Daarnaast trachten we hun creativiteit en motorische ontwikkeling te stimuleren aan de hand van Body map en met de nodige individuele begeleiding, zorg en liefde. Ongepaste reacties, geroep en grensoverschrijdend gedrag naar de kindjes toe is een complete no go. In onze visie pleiten we voor een natuurlijke opvoeding en daar handelen we te allen tijde naar. Wij gaan in onze opvang niet straffen of belonen.

Bij Twinkel hechten we belang aan een huiselijke en warme omgeving waar het kind centraal staat. Samen trachten we van ons kinderdagverblijf een duurzame opvang te maken die streeft naar gezonde en eerlijke voeding. Bij twinkel vinden we het belangrijk dat onze aankopen van eerlijke handel afkomstig zijn en dat ze grotendeels biologisch en uitsluitend vegetarisch zijn. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van zout. En nooit iets met bewaarmiddelen of toegevoegde suiker. We vragen daarom ook om geen snoep, koekjes, suikerhoudende dranken mee binnen te brengen. Wanneer u graag een traktatie meegeeft bij een verjaardag geven we de voorkeur aan fruit. Andere voeding wordt mee naar huis gegeven met de kindjes, en niet opgegeten in de opvang. Onze kuisproducten maken we vaak zelf en gebruiken wasbare doekjes (cheeky wipes) en wasbare luiers. 

Onze kindjes worden opgetild en gedragen, ook in draagzakken, wanneer ze daar behoefte aan hebben. Wij laten kindjes niet huilend in bed liggen maar kiezen er bewust voor om hen te troosten of eventueel uit bed te tillen wanneer ze de slaap niet kunnen vatten. Daarnaast wordt er nooit gedwongen om te eten en worden ze niet verplicht om alles op te eten. Indien nodig wordt er op verschillende tijdstippen eten aangeboden als ze daar behoefte aan hebben. Ze worden op die manier heel individueel benaderd: er is geen algemene handeling naar de groep toe, elk kind wordt naar eigen behoeften opgevoed. 

Alle begeleiders beschikken over de nodige getuigschriften en diploma's. Ook nemen ze regelmatig deel aan workshops en lezingen om hun kennis over natuurlijk opvoeden bij te schaven. Het bezit van attesten voor levensreddend handelen, blussen en evacuatie en een bewijs van goed gedrag en zeden zijn aanwezig. Op vlak van duurzaamheid en gezonde voeding worden onze begeleiders op frequente basis bijgeschoold. 

We maken in opvang vaak gebruik van aromatherapie. Deze therapie beïnvloedt de gezondheid van kindjes op een positieve manier en kan ook gedrag zoals angst en prikkelbaarheid beïnvloeden. Aromatherapie wordt gebruikt tegen insecten, bij massages als er buikkrampjes zijn en als bacterie-en virusdodend middel. We gebruiken uiteraard enkel de geschikte oliën rekening houdend met de leeftijd van het kind. 

Indien u vragen heeft wat betreft onze visie, staan wij u met plezier te woord! 

Wanneer kunnen kindjes terecht bij Twinkel?

  • Openingsuren: 7-18u (kinderen worden 5 minuten voor sluiting opgehaald) 
  • Wekelijks op: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. 
  • Sluiting: officiële feestdagen en hun brugdagen, jaarlijks verlof in juli en 1 week in de kerstvakantie.

HYGIËNE

FORMALITEITEN

ZIEKTE & AFWEZIGHEID