HYGIËNE

In kinderopvang Twinkel streven we naar gezonde hygiëne. Er wordt dagelijks gepoetst, maar niet klinisch proper geschrobd. Zo krijgen ziektekiemen weinig kans op overleven, maar kan uw kind ook een gezond immuunsysteem opbouwen. Deze ‘hygiëne-hypothese’ gaat ervan uit dat het goed is als het afweersysteem af en toe met bacteriën in aanraking komt. Door gebruik van aromatherapie gaan we eventuele ziektekiemen te lijf. 

Luiers

Om het milieu niet te belasten gebruiken we uitsluitend wasbare luiers. Bovendien zijn wasbare luiers aangenamer voor de billetjes van uw kindje. U brengt daarom uw kindje met een luier van thuis en deze wordt bij de eerste luierwisseling vervangen door een wasbare luier van Twinkel. ’s Avonds doen we uw kindje opnieuw een wegwerpluier aan van bij ons. Voor het onderhoud en de dagelijks wegwerpluier vragen we een bijdrage van 0.70€/dag. U betaalt geen afvalverwerking en u hoeft geen natte doekjes of luierzalf mee te brengen. Indien u van thuis uit wasbare luiers mee geeft, dan wordt er uiteraard niets aangerekend.

De luiers bevatten steeds een bamboe vlies die de stoelgang opvangt. Dat vliesje wordt niet hergebruikt. De luiers worden, net zoals de Cheeky wipes, steeds op hoge temperatuur gewassen en zo ontdaan van schadelijke bacteriën.