VERLOOP VAN DE DAG

Binnenkomen

Vanaf 7u kunnen de kindjes bij ons terecht. Kindjes moeten gebracht worden voor 10u aangezien we na 10u gaan knutselen of buiten spelen en bijgevolg niet meer in de mogelijkheid zijn om de deur te openen. In de voormiddag voorzien we steeds een begeleide activiteit. 

 Buggy’s kunnen achtergelaten worden in de gang, maar het is nodig te vermelden dat dit volledig op eigen risico is. Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade of diefstal van achtergebleven zaken. We zullen de deur openen van de hal naast de opvang zodra uw kindje afgezet werd in de opvang. Om veiligheidsredenen laten we kindjes niet toe in de hal. 

Ouders kunnen het jasje en de schoentjes van hun kindje op de juiste plek achterlaten. Al onze kindjes hebben een eigen symbool zodat hun kapstokje, schoenenbakje, bedje, … herkenbaar is. Als ouder weet u als geen ander dat het belangrijk is om eerst afscheid te nemen van uw zoon of dochter alvorens u opnieuw vertrekt. U mag even blijven als dat in het belang van het kind is. We raden aan om het kind uw vertrouwen in ons te laten voelen. Dat vergemakkelijkt het afscheid.

Kindjes of ouders komen niet binnen met schoentjes en ouders komen liever niet voorbij het voorziene hekje. U kunt wel binnenkomen in de opvang zelf als dit in het belang van het kind is. Slaapruimtes mogen enkel betreden worden indien de kindjes niet slapen. 

Slapen

Rond 12u gaan de peuters slapen. Dit kan vroeger of later zijn naargelang het ritme en de behoeften van uw kind. Wij hechten erg veel belang aan voldoende slaap voor de ontwikkeling en groei van uw zoon of dochter. Daarom wekken we kindjes enkel in heel uitzonderlijke gevallen. Alle kindjes slapen in hun eigen bedje in een slaapzak van Twinkel en met t-shirt of body. 

Voeding

We verwachten dat de kindjes steeds thuis hebben ontbeten. Als u een zoetigheid wil geven vragen we om hiermee te wachten tot u ons kinderdagverblijf verlaten heeft. Voor 9u kan uitzonderlijk ontbijt worden meegegeven met uw zoon of dochter indien er thuis omwille van onvoorziene omstandigheden geen ontbijt kon gegeven worden, probeer dit ook suikervrij te houden, dus geen croissant, sandwish, .... Rond 11u voorzien wij een voedzaam, vers en vegetarisch middagmaal en vanaf 15u geven we de kindjes een vieruurtje van vers fruit, van soja yoghurt of van een gezonde cracker. Ze drinken enkel water en eten zelfstandig zodra ze dit kunnen/willen, in kleine groepjes aan tafel. Het menu van de dag kunt u terugvinden in de inkomhal aan de muur. Indien de kindjes gedurende de dag een traktatie ontvangen van een jarig kindje, wordt dit ’s avonds steeds meegegeven met de ouders bij het ophalen. We dringen er wel op aan om nooit traktaties te geven waarin suiker zit. Eventuele dieetvoeding moet door de ouders zelf voorzien worden. 

Buiten spelen

Tijdens elk seizoen spelen we buiten. Daarom vragen we aan alle kindjes om een jas, muts of sjaal mee te brengen en schoenen te dragen die gepast zijn om buiten te dragen, aangepast aan het weer. Ouders voorzien liefst reserve kledij: houd er rekening mee dat uw kindje vuil kan worden tijdens het spelen. We gaan ook buiten spelen als het regent, sneeuwt, vriest,...dit vinden we super gezond.

Afhalen

Zoals vermeld bij de openingsuren vragen we om kinderen ten laatste 5 minuten voor 18u op te halen. Ouders kunnen vooraan op hun kindje wachten en hoeven niet voorbij het veiligheidshekje te komen. Kindjes kunnen vooraan gemakkelijk en in alle rust klaargemaakt worden om naar huis te gaan. 

Kunt u door omstandigheden uw zoon of dochter niet tijdig afhalen? Gelieve dan zo snel mogelijk de opvang te verwittigen. Ook wanneer iemand anders dan uzelf uw kindje komt afhalen dient u ons hiervan steeds op de hoogte te brengen. Kinderen worden uiteraard niet meegegeven met iemand anders wanneer we niet verwittigd werden. Tot slot kunnen kindjes niet afgehaald worden doorheen de dag tussen 10 en 14u tenzij vooraf besproken met Inge.