VEGETARISCH: GEZOND, EERLIJK EN DUURZAAM

Menu's

Voor een opvang met heerlijke en verantwoorde maaltijden in Antwerpen moet u bij Kinderdagverblijf Twinkel zijn! Wij stellen steeds uw kindje centraal en hebben enkel oog voor het welzijn en de gezondheid van uw kind. Daarom bieden wij uitsluitend vegetarische maaltijden aan en gebruiken we grotendeels groenten van biologische landbouw. Er wordt geen gebruik gemaakt van bewaarmiddelen of suiker

Duurzame opvang met vegetarische maaltijden

Omdat Kinderdagverblijf Twinkel een duurzame opvang voor uw kind wil zijn, willen we onze maaltijden niet enkel gezond maar ook evenwichtig en goed voor het milieu maken. Een evenwichtig en vegetarisch voedingspatroon bant vlees en vis maar bevat tal van plantaardige eiwitbronnen zoals peulvruchten, quorn en tofu. Dit voedingspatroon is daarom geschikt en veilig voor iedere baby of peuter. Onze maaltijden zijn volledig vegetarisch en kunnen op vraag uitsluitend veganistisch zijn. 

Lekker en beter voor het milieu

Vegetarisch eten is niet alleen gezond… Het is ook nog eens goed voor ons milieu! In vergelijking met een dierlijk voedingspatroon moet er veel minder landbouwgrond gebruikt worden en bovendien worden er minder schadelijke broeikasgassen uitgestoten. Door de lagere ecologische voetafdruk van vegetarisch eten daalt de opwarming van de aarde. Bovendien creëert u op termijn minder welvaartsziekten en is er een beter dierenwelzijn. 

Neem contact op

Heeft u nog vragen over onze vegetarische maaltijden of heeft u specifieke wensen over de maaltijden die uw kindje te eten krijgt in onze dagopvang? Aarzel dan niet om even contact op te nemen met Inge Donckers. Wij proberen u zo snel mogelijk te woord te staan!