ONZE VISIE

Algemeen

Kindjes worden gedragen volgens hun behoefte en krijgen steeds verse vegetarische maaltijden aangeboden waarbij toegevoegde suikers vermeden worden. Bij ons krijgt elk kindje de aandacht en tijd die hij of zij verdient: wij volgen de principes van het natuurlijk ouderschap, wat betekent dat niet alle kinderen slapen en/of eten op dezelfde momenten, we staan open voor het voeden op vraag en volgens maaginhoud. Onze huiselijke, warme sfeer is een van onze voornaamste kenmerken als kinderdagverblijf. 

Verder moedigen wij de rapley methode aan en nemen we ze over indien de kindjes thuis via deze methode worden opgevoed. Ook bieden we graag ruimte en tijd aan mama’s die borstvoeding wensen te geven doorheen de dag, zij kunnen hier dagelijks op verschillende momenten terecht.

Duurzame opvang

Bij Kinderdagverblijf Twinkel trachten we te streven naar een duurzame opvang waar het welzijn en de eigenheid van uw kindje centraal staan. Om daaraan tegemoet te komen vertoeven uw kindjes in een erg warme en huiselijke sfeer en krijgen ze uitsluitend gezonde, voedzame en eerlijke maaltijden aangeboden. We mijden plastic en kiezen voor bamboe bekers, bestek en bordjes en we gebruiken uitsluitend wasbare luiers in onze opvang. Bij Kinderdagverblijf Twinkel trachten we voornamelijk lokale en seizoensgebonden producten te kopen van eerlijke handel, waardoor onze maaltijden vaak biologisch en uitsluitend vegetarisch zijn. 

De opvoeding van uw kind

In onze kinderopvang in Antwerpen nemen we als vanzelfsprekend een deel van de opvoeding van de ouders over. Zo stimuleren we ieder kind om zelfstandig te worden. Daarnaast trachten we hun creativiteit en motorische ontwikkeling te stimuleren aan de hand van Body map en met de nodige individuele begeleiding, zorg en liefde. Ongepaste reacties, geroep en grensoverschrijdend gedrag naar de kindjes toe is een complete no go. In onze visie pleiten we voor een natuurlijke opvoeding en daar handelen we te allen tijde naar. Wij gaan in onze opvang niet straffen of belonen. Alle begeleiders beschikken over de nodige getuigschriften en diploma's. Ook nemen ze regelmatig deel aan workshops en lezingen om hun kennis over natuurlijk opvoeden bij te schaven. Het bezit van attesten voor levensreddend handelen, blussen en evacuatie en een bewijs van goed gedrag en zeden zijn aanwezig. Op vlak van duurzaamheid en gezonde voeding worden onze begeleiders op frequente basis bijgeschoold. 

Neem contact op

Als u als ouder verdere vragen heeft over onze duurzame, ecologische en natuurlijke visie, dan kunt u dit gerust bespreken met de verantwoordelijke Inge Donckers. Wij geven met plezier meer uitleg!